zondag 9 maart 2014

Wanneer hoor jij?

Alle discussies eindigen op dezelfde manier en het gene wat me iedere keer weer totaal op mijn kont gooit is dat het niet uit maakt hoe het eindigt. Jij veranderd niet. De redenen voor jouw gedrag veranderen niet maar het moet wel altijd begrepen en gehoord worden wat jouw redenen zijn voor jouw wangedrag.

Het maakt jou niet uit dat jij mijn leven en het leven van jouw kinderen compleet op z'n kop zet, als iedereen maar begrijpt wat jou reden is.

Serieus?! Je bent niet geïnteresseerd in de toekomst van jou kinderen en het feit dat ze maar 1 ouder hebben om gedrag van te leren.
het maakt niet uit dat ik al jaren wordt aangekeken op jouw gedrag en dat ik niet alleen de kinderen alleen moet opvoeden en moet vechten tegen jouw gedrag en het feit dat zij gedrag van jou overnemen, zolang ik en de rest van de wereld jouw redenen maar hebben gehoord?!

Ben je nu echt zo kinderachtig of is er ook nog een reden voor het feit dat jij dit kleuterschoolgedrag boven het leven van iedereen stelt, iedereen die moet geloven dat jij zoveel om ze geeft?!

Jouw redenen zijn niet relevant. Er zijn kinderen die nog niet eens naar de kleuterschool gaan en toch rationeler kunnen denken dan dat jij doet. Waarom zijn jouw redenen zo belangrijk?

Iedereen die jou ooit ontmoet heeft weet dat jouw gedrag niet normaal is en meestal niet eens door de beugel kan, waarom is het voor jouw zo belangrijk een reden te hebben voor gedrag dat niet goed is?

Het maakt niet uit wat voor redenen jij hebt, jouw gedrag weerhoudt je ervan een huwelijk te kunnen onderhouden, een vader te zijn voor je kinderen, een vriend te zijn voor mensen die jij als vrienden beschouwt en van gewoon een aardig persoon te zijn voor iedereen die jij ontmoet.

Toch komen we iedere keer weer terug op jouw redenen. Want dat is belangrijk voor jou. Niet wat jij kan doen om op z'n allerminst een aardiger persoon te worden, alleen jouw redenen waarom het niet zo is.

Als jij een kwart van de energie die jij steekt in het uitleggen van je redenen voor jouw wangedrag zou steken in je eigen gedrag te veranderen, dan zou jij meer vrienden hebben dan je kon tellen, misschien een huwelijk hebben wat wel werkt en misschien wel een fatsoenlijke relatie hebben met je kinderen.

Maar blijf maar gewoon doen wat je doet. Jouw redenen zijn belangrijk en niet je huwelijk of de relatie met je kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten